Do rozpoczęcia wydarzenia pozostało:

Warsztaty kulinarne na stoisku Polskiej Ekologii

 

Pokazy podczas pierwszego dnia EcoTime:

  • Wyciskanie soku z jabłek przy pomocy tłoczni ręcznej.
    MISTRZ Mistrz Carlos Gonzales Tejera z udziałem trzech uczniów z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
  • Dyniowe inspiracje - warzenie zupy dyniowej wraz z przygotowaniem dań z pieczonej dyni
    Maciej Rudżiks "Król Pierogów" wiceprezes Polskiej Ekologii
  • "MUFFINKI" marchewkowe, dyniowe oraz Burgery mięsne i wegetariańskie
    Mariusz Kuś - bloger "Big Fat Daddy"
  • Warsztaty z wypieku chleba z "prastarych zbóż" - samopszy, płaskurki, orkiszu wg. innowacyjnej metody w oparciu o Patent na zakwasie bio, również będą wypieki bułek na burgery, chleby żytnie, orkiszowe na piwie.
    Czesław Meus - acymistrz piekarski

 

Pokazy podczas drugiego dnia EcoTime:

 

  • Naleśniki z różnymi nadzieniami, pieczona dynia i pieczone jabłka w cieście, tłoczony sok z jabłek
    Maciej Rudżiks "Król Pierogów" v-ce prezes Polskiej Ekologii razem z uczniami z Rzeszowa
  • Polski bigos oraz kaszanka z boczkiem
    Mistrz Carlos Gonzales Tejera
  • Przekąski z kurzych jaj
    Stefan Bednarek - hodowca kur ekologicznych
  • Warsztaty z wypieku chleba, między innymi chleb "chłopski" z boczkiem i serem kozim, proziaki podkarpackie, bułki z serem kozim i frankfurterkami
    Czesław Meus - acymistrz piekarski

 

Wszystkie potrawy będą przygotowane z produktów posiadających certyfikat bio i będą one przekazane na degustację:)