FUTURE PRIVATE LABELS EXPO (15-16.11.2023)
V Targi Marek Własnych
Opis
Początki fabryki czekolady sięgają 1949 roku, kiedy to rozpoczęła się od produkcji proszku do pieczenia i proszku budyniowego w fabryce proszków LIPKA, która była poprzedniczką fabryki czekolady DEVA. W 1950 roku rozpoczęto w Trebiszowie budowę fabryki wyrobów cukierniczych. Produkcja wyrobów cukierniczych w nowym zakładzie DEVA rozpoczęła się 1 maja 1951 roku.
Portfolio produkcyjne fabryki czekolady DEVA obejmuje 17 rodzajów batoników czekoladowych, 17 rodzajów deserów czekoladowych, 5 rodzajów deserów galaretkowych oraz 25 rodzajów produktów przeznaczonych na rynki zagraniczne. Oczywiście asortyment uzupełniają produkty z okresu bożonarodzeniowego (kolekcje, salony, figury puste, figurki wypchane itp.) oraz okresu wielkanocnego (jajka wielkanocne, figurki puste itp.).
ChocoSuc Partner s.r.o. produkuje wszystkie produkty marki DEVA w oparciu o oryginalne receptury z wykorzystaniem wysokiej jakości czekolady. Dobre przechowywanie wyrobów czekoladowych jest gwarancją zachowania jakości. Wyroby czekoladowe należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 20-25°C.