ecotime-2017-pierwszy-dzien-03.jpg

Ekologicznie w Targach Kielce

08 kwietnia 2017
Targi Produktów Ekologicznych, Tradycyjnych i Naturalnych EcoTime, ważny punkt w kalendarzu dla wszystkich, którzy działają w branży produktów ekologicznych w naszym kraju od dziś kuszą swoją ofertą także Kielczan dbających o zdrowie

Targi rozpoczęły się od debaty ekologicznej „Biologizacja alternatywą dla rolnictwa”. Na zwiedzających czeka ciekawa oferta produktów ekologicznych i naturalnych. Partner wystawy – Stowarzyszenie Polska Ekologia będzie prowadzić WARSZTATY KULINARNE.

Spróbować będzie można m.in.:

▶ pierogi, naleśniki, placuszki z jabłkami, bigos, gulasz z dziczyzny

▶ burgery mięsne i wegetariańskie

▶ chleb z "prastarych zbóż”

▶ pieczoną dynię oraz zupę dyniową

▶ "MUFFINKI" marchewkowe oraz dyniowe

 

Ciekawie zapowiadają się także wydarzenia towarzyszące. Jan Czaja ze stowarzyszenia GRUPA ODROLNIKA opowie o „Sprzedaży bezpośredniej żywności wysokiej jakości przez rolników”. Natomiast Pani Karolina Liberka New Business Deputy Director  z Agencji  Feno wygłosi prelekcję na temat „Trendów konsumenckich 2017! Co powinieneś zamówić na półki swojego sklepu.”

Gościem specjalnym targów EcoTime 2017 będzie Pani Dr n.med. Danuta Myłek, specjalista  ALERGOLOGII I DERMATOLOGII. Podczas swojego niedzielnego wystąpienia uczestnikom tragów EcoTime opowie jak „Zapobiegać powstawaniu i wspomagać leczenia nowotworów  złośliwych”.

„Hipoalergiczna ściema” czyli jak zapobiegać alergiom to temat wystąpienia kolejnego eksperta – Pani Żanety Geltz.

(UK)