collage-11.jpg
Od lewej jurorzy konkursu Smak Jakości®: Celina Nierodkiewicz, Kazimierz Kosiński, Bogdan Gałuszka, Grzegorz Zych, Marcin Kłosiewicz.

Konkurs Smak Jakości® po raz drugi na Targach Marek Własnych. Firmy już zgłaszają produkty!

10 września 2024
O tym, że tylko smaczne, zdrowe i produkowane z prawdziwą pasją wyroby zasługują na miano produktów jakościowych przekona Konkurs Smak Jakości®, który w Targach Kielce organizują miesięcznik Rzeźnik Polski pod patronatem Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP. Produkty 6 listopada 2024 oceni grono ekspertów związanych m.in. z dużymi sieciami handlowymi.

Producenci wyrobów mięsnych już mogą nadsyłać zgłoszenia do konkursu Smak Jakości® za pośrednictwem strony smakjakosci.pl. – Do ubiegłorocznej edycji zostało zgłoszonych 80 produktów. Nagrodzone artykuły zyskały prestiż, a przed producentami otworzyły się nowe drogi biznesowych kooperacji – mówi Marek Bielski, wydawca Miesięcznika Rzeźnik Polski. – Taki cel przyświeca także tegorocznej edycji. Warto zgłosić produkty, by zaprezentować je przed jurorami, którymi będą przedstawiciele sieci handlowych zajmujący się kategorią mięsa i wędlin w swoich sieciach. Bezpośrednia prezentacja smaków przed profesjonalistami może stworzyć nowe możliwości współpracy handlowej.

 

Jury tworzą:

  • Celina Nierodkiewicz - ekspert rynku spożywczego i Sekretarz Rady Krajowej SRW RP,
  • Grzegorz Zych - Dyrektor Zarządzania Kategoriami Świeżymi, Grupa EUROCASH,
  • Marcin Kłosiewicz - Dyrektor Generalny, King Dystrybucja,
  • Bogdan Gałuszka - Dyrektor Działu Marek Własnych (PNM) Intermarche,
  • Kazimierz Kosiński - Kupiec kategorii mięso, AUCHAN POLSKA.

 

  • Smak Innowacji – cały świat “mknie do przodu”, nasza branża również. Pokaż, że nadążasz za zmianami i potrafisz im dotrzymać kroku.
  • Smak Wygody – np. dania gotowe. Produkty, które ułatwiają nam życie, odpowiadając na potrzeby obecnych czasów.
  • Smak Natury – Natury nie trzeba poprawiać… wystarczy ją zrozumieć i “dodać odrobinę Smaku”, by uzyskać produkty, którym, często od pokoleń, nie potrafią się oprzeć Wasi wierni Klienci.
  • Smak Premium – Twoje najlepsze Produkty, z których jesteś szczególnie dumna/dumny.
  • Kooperator – wspaniały wynik doskonałej współpracy – dowolny produkt – kategoria, w której uhonorowani zostaną zarówno Producent wyrobu jak i Dostawca technologii (firma), z którą Producent współpracował przy projektowaniu tego wyrobu.

 

Konkurs Smak Jakości® zostanie przeprowadzony 6 listopada w Targach Kielce, w czasie Targów Marek Własnych. Laureatów poznamy tego samego dnia podczas uroczystej gali finałowej. Wszystkie szczegóły na stronie smakjakosci.pl Uczestnicy przedsięwzięcia mogą dołączyć do obrad Okrągłego Stołu Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego, które  rozpoczną się tuż po ocenie produktów przez Jury. Więcej na okraglystolkielce.pl

 

Targi Marek Własnych odbędą się 6 i 7 listopada 2024 w Targach Kielce. Lista wystawców i strefa kupiecka nadal rosną. Więcej na targikielce.pl/future-private-labels

Polecane aktualności
19 grudnia 2024
"Perspektywy rozwoju eksportu i ekspansji polskich firm" to hasło Kongresu Ekspansywnych Eksporterów, który 15 stycznia 2025 roku odbędzie się w Warszawie, w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Organizatorem wydarzenia jest przedsiębiorstwo Ewa-Bis i jego prezes Marek Marzec, zaś partnerem International Featured Standards. Udział jest bezpłatny.
27 listopada 2024
Wśród 500 najsilniejszych polskich marek znalazły się Targi Kielce, uplasowane w towarzystwie takich gigantów jak H&M, Philips, Visa czy MasterCard. To wynik corocznego badania medialności marek w Polsce, przygotowywanego przez magazyn „Press” we współpracy z PSMM Monitoring & More.
08 listopada 2024
Duda Pasta z kurczaka z borowikami, szynka dojrzewająca, wątrobianka, boczek w śliwce zanurzony, pasztet z kaczką - te produkty triumfowały w tegorocznej edycji konkursu zorganizowanego przez miesięcznik Rzeźnik Polski pod Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP. Producenci zostali nagrodzeni na gali w Targach Kielce 6 listopada.
07 listopada 2024
„Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego” odbył się6 listopada 2024 roku w Targach Kielce. Spotkanie zorganizowane przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz miesięcznik „Rzeźnik Polski” zgromadziło ekspertów i liderów rynku, którzy wspólnie omówili kluczowe wyzwania i nowe możliwości dla branży mięsnej w Polsce.
06 listopada 2024
W środę, podczas Forum Marek Własnych w Targach Kielce, odbyła się debata „Marka Własna Kontratakuje”. Dyskusja zgromadziła liderów branży handlowej i ekspertów ds. marek własnych, którzy dzielili się swoimi spostrzeżeniami na temat przyszłości tego segmentu na polskim rynku. Moderatorem spotkania był Robert Krzak, Senior Advisor EY Polska, który zadawał uczestnikom trudne pytania dotyczące rywalizacji marek własnych z markami producentów.
06 listopada 2024
Trzy nagrody główne i pięć wyróżnień przyznała Komisja Konkursowa targów Future Private Labels podczas uroczystej gali w Targach Kielce. Najlepsze produkty odznaczające się innowacyjnością i jakością wyłoniono w trzech kategoriach: Food and Beverage, NonFood i Packaging.
06 listopada 2024
Seria paneli na Forum Marek Własnych oraz konferencja XPAND w trakcie Targów Marek Własnych były niepowtarzalną okazją do dyskusji o kluczowych wyzwaniach, trendach i perspektywach rozwoju branży marek własnych, a także o rozwiązaniach wpływających na rynek konsumencki.
06 listopada 2024
Traktowane niegdyś jako tańszy zamiennik marki własne dziś są coraz bardziej popularne wśród konsumentów i mają realny wpływ na rozwój rynku. Coraz więcej Polaków deklaruje, że kupuje więcej produktów marek własnych niż kiedykolwiek.