Ziarna kakao z Ghany cechują się wyrazistymi, głębokimi nutami palonego drewna, karmelu i orzechów. Z kolei ziarna z Ekwadoru posiadają aromaty kwiatowe z dominacją jaśminu, z delikatnym posmakiem korzenno-drzewnym. Natomiast ziarna z Dominikany wyróżniają się silnym owocowym aromatem z cytrusową nutą.
Czekolady z własnoręcznie wybieranych najlepszych ziaren kakaowca z różnych krajów będzie można spróbować na stoisku Manufaktury Czekolady podczas V Targów EcoFamily Ekologia dla Rodziny EcoFamily od 30 do 31 stycznia 2016 roku w Targach Kielce. Zapraszamy.
Zbieramy cookies aby poprawić jakość przeglądania naszej witryny, wyświetlać spersonalizowane treści i dopasować reklamy, dzięki czemu nie będziesz widzieć tego, co Cię nie interesuje. Cookies pozwalają nam też analizować ruch w naszej witrynie i wiedzieć, skąd pochodzą nasi użytkownicy, co przeglądają, a czego muszą szukać. Masz możliwość dostosowania ustawień dotyczących plików cookie oraz odrzucenia niektórych rodzajów. Istnieje także opcja usuwania wszystkich już zapisanych plików cookie z Twojego urządzenia. Może to jednak skutkować utratą dostępu do niektórych funkcji naszej strony internetowej. W przypadku jakichkolwiek pytań skontaktuj się z nami. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą Polityka prywatności.