Podczas Salonu Produktów Ekologicznych w Targach Kielce przez cały weekend w strefie pokazów kulinarnych w hali A będzie można zobaczyć między innymi, jak upiec czarny chleb z… węglem drzewnym!
Mistrz Czesław Maus ze Stowarzyszenia Polska Ekologia objaśnia, jak upiec zdrowy chleb z rozmaitymi ekologicznymi dodatkami.
- Pieczenie chleba nie jest takie trudne, nawet w domowych warunkach – mówi – W czasie Eco-Style pieczemy razowe chleby z ekologicznych mąk, od polskich gospodarzy. Dodatek węgla drzewnego sprawia, że chleb jest czarny w przekroju. Możemy także dodać młody jęczmień, który sprawi, że chleb po upieczeniu będzie miał lekko zieloną barwę. Spośród ekododatków do chleba można dodać jeszcze lucernę i wiele innych wzbogacających smak, a czasem i kolor naturalnych składników.
W niedzielę także zapraszamy na pieczenie chleba podczas Salonu Eco-Style w Targach Kielce, ale też gotowanie gulaszu, przygotowywanie tatara wołowego i burgerów od wege do mięsnych dodatków.
Zbieramy cookies aby poprawić jakość przeglądania naszej witryny, wyświetlać spersonalizowane treści i dopasować reklamy, dzięki czemu nie będziesz widzieć tego, co Cię nie interesuje. Cookies pozwalają nam też analizować ruch w naszej witrynie i wiedzieć, skąd pochodzą nasi użytkownicy, co przeglądają, a czego muszą szukać. Masz możliwość dostosowania ustawień dotyczących plików cookie oraz odrzucenia niektórych rodzajów. Istnieje także opcja usuwania wszystkich już zapisanych plików cookie z Twojego urządzenia. Może to jednak skutkować utratą dostępu do niektórych funkcji naszej strony internetowej. W przypadku jakichkolwiek pytań skontaktuj się z nami. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą Polityka prywatności.