collage.jpg

Piskorek wystawcą Targów Marek Własnych. Zobacz, jak jest produkowany tradycyjny żur [WIDEO]

17 lipca 2023
Future Private Labels Expo, jedyne w Polsce wydarzenie poświęcone w 100 procentach markom własnym, zgromadzi  w Targach Kielce producentów, dystrybutorów i przedstawicieli sieci handlowych z Polski oraz z zagranicy. Wśród wystawców jest rodzinna firma Piskorek słynąca z tradycyjnych żurów i barszczy.

15 i 16 listopada w Centrum Kongresowym przedstawiciele sieci handlowych będą poznawać oferty producentów marek własnych. Zaprezentowane zostaną produkty z różnych kategorii - głównie spożywczych, kosmetycznych, chemii gospodarczej oraz artykułów gospodarstwa domowego. Wśród wystawców jest marka Piskorek, znana Polakom przede wszystkim z tradycyjnych żurów i barszczy, która działa od 1938 roku.

Co ciekawe, historia firmy zaczęła się wraz z pradziadkiem Antonim, który założył w Nowej Wsi piekarnię. Zakwas według jego przepisu jest używany do produkcji żurów aż do dziś. - To nasz złoty graal – mówi Andrzej Piskorek, właściciel marki Żur Piskorek. - Pielęgnujemy go od ponad 85 lat, by oddać smak, który był na polskich stołach od pokoleń. Wiele się zmienia, ale cieszę się, że naszym klientom mogę dziś powiedzieć, że w kwestii pielęgnowania zakwasu nie uznajemy kompromisów. Zostajemy przy jego tradycyjnym wytwarzaniu, jakościowych składnikach i ludziach, którzy to od lat tworzą nasze żury i barszcze.

Zobacz na filmie, jak są wyrabiane. 

 

Żury i barszcze Piskorka zagościły na stołach nie tylko Polski, Niemiec, Belgii, Holandii czy Anglii, lecz stały się popularne także w Stanach Zjednoczonych. Wiele przedsiębiorstw, ceniąc dbałość o jakość i receptury Piskorka, korzysta z doświadczenia firmy przy produkcji marek własnych. 

Marka Piskorek mimo delikatnego liftu opakowania pozostaje przy tradycyjnej metodzie pielęgnacji zakwasu. Czerpie ze swoich wypracowanych przez lata receptur. Polega na prostym, czystym składzie, produktach wytwarzanych przy udziale tych samych wieloletnich współpracowników w dotychczasowej rozlewni w Czańcu. Dzięki temu firma może zagwarantować pochodzenie surowców, z których są wytwarzane zakwasy, i pochwalić się znakiem VEGE, co oznacza, że zdobyła nowych klientów.  Firma niedługo wprowadzi na rynek nowy smak. Zdradza jedynie, że tym razem stwierdzenie „do chrzanu” będzie się pysznie kojarzyć.

Więcej o Targach Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS EXPO na targikielce.pl/future-private-labels

Firmy, które chcą zostać wystawcą i zaprezentować ofertę kupcom z Polski i zagranicy mogą się rejestrować poprzez portalklienta.targikielce.pl

Z kolei rejestracja dla Kupców trwa w Strefie Kupieckiej 

 

Polecane aktualności
06 grudnia 2023
Fabryka Cukierków Pszczółka, Przedsiębiorstwo Przemysłu Ziemniaczanego Trzemeszno, Młyny Stoisław, Polskie Przetwory Włocławek, Zamojskie Zakłady Zbożowe zaprezentowały ofertę pod produkcję marek własnych 15  i 16 listopada w Targach Kielce. – Są powody do satysfakcji – mówi Artur Krzeszowiak z KGS.
16 listopada 2023
Dwudniowy Kongres Ekspansywnych Eksporterów to doskonałe uzupełnienie oferty Targów Marek Własnych. Jedną z ciekawszych prelekcji podczas drugiego dnia wydarzenia był panel dyskusyjny zatytułowany „Biznes skazany na sukces. Ekspansja do Wielkiej Brytanii”.
16 listopada 2023
Różnorodność ofert producentów z Polski, Słowacji, Niemiec, Albanii, Estonii, Stanów Zjednoczonych na Targach Marek Własnych jest imponująca. Wydarzenie trwa 15 i 16 listopada 2023 w Targach Kielce.
16 listopada 2023
Wartość koszyka sprzedaży produktów FMCG w Polsce we wrześniu tego roku wynosiła 271 mld zł, a lwią jego część, bo blisko 73%, stanowiły produkty spożywcze. Z danych przywoływanych przez eksperta Retail Services NielsenIQ, Przemysława Korotusza wynika, że udział marek własnych stanowił blisko 53 mld zł, co daje ponad 20% wartości całego koszyka.
16 listopada 2023
Pamas Salami zwycięzcą w kategorii Smak Innowacji, Zakłady Mięsne Łuków na pierwszym miejscu w kategorii Smak Wygody, „jedynka” w kategorii  Smak Natury została przyznana dla Zakładów Mięsnych Mielczarek, zaś w kategorii Smak Premium zwyciężyła Aleksandria. Konkurs i gala zostały przeprowadzone podczas Targów Marek Własnych, 15 listopada.
15 listopada 2023
Współpraca międzynarodowa dla eksportu, finansowanie i zabezpieczanie transakcji zagranicznych – m.in. te kwestie poruszyli specjaliści podczas wydarzenia towarzyszącego Targom Marek Własnych w środę, 15 listopada, w Centrum Kongresowym Targów Kielce.
15 listopada 2023
Nowe informacje i umiejętności zdobywali podczas Forum Marek Własnych uczestnicy trwających 15 i 16 listopada w Targach Kielce Future Private Labels Expo, czyli Targów Marek Własnych. W pierwszym dniu wydarzenia goście mieli szansę wziąć udział w warsztatach, których zróżnicowana tematyka odpowiadała na szeroki wachlarz potrzeb zwiedzających.
15 listopada 2023
Targi Marek własnych to nie tylko wyjątkowe miejsce, gdzie sieci handlowe spotykają się z producentami. To także doskonała platforma do wymiany doświadczeń. Właśnie taki cel ma trwający w Targach Kielce „Okrągły stół branży mięsnej i nowoczesnego handlu” zorganizowany przez miesięcznik „Rzeźnik polski”.