Aktualności
Ponad 100 produktów od 35 producentów zgłoszonych do konkursu Smak Jakości®. Oto zwycięzcy! [ZDJĘCIA]
- Kiedy planowaliśmy to przedsięwzięcie, zadaliśmy sobie przewrotne pytanie: czy jakość ma smak. Doszliśmy do wniosku, że tak - i że ten smak jest najlepszy z możliwych. Ideą naszego konkursu Smak Jakości® było zaprezentowanie najlepszych produktów oraz udowodnienie, że tylko smaczne, zdrowe i tworzone z prawdziwą pasją wyroby zasługują na miano produktów jakościowych - mówi Marek Bielski, wydawca miesięcznika Rzeźnik Polski.
Do tegorocznej edycji 35 producentów zgłosiło ponad 100 produktów. Oto laureaci w każdej kategorii konkursu Smak Jakości®.
Smak Innowacji
1. pasztet z kaczką produkowany przez Firmę: Słomiński od 1904 Dominik Słominski-Fabiś
2. indyk po azjatycku w kawałkach produkowany przez firmę Wielkopolski Indyk sp. z o.o.
3. wieprzowinka w galarecie produkowany przez Zakłady Mięsne Kozłowski Sp. z o.o.
Smak Wygody
1. Duda Pasta z kurczaka z borowikami produkowana przez Cedrob Foods S.A.
2. noga z gęsi wolno gotowana z kaszą produkowana przez Delico sp. z o.o.
3. smalec z mięsem produkowany przez Zakłady Mięsne SALTOWSKI
Smak Natury
1. wątrobianka produkowana przez Waldi Zakłady Mięsne sp. z o.o sp.k.
2. filet z kaczki z dodatkiem sosu słodkiego chilli produkowany przez Zakłady Mięsne Mielczarek
3. szynka z tłuszczykiem produkowana przez Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.
Smak Premium
1. szynka dojrzewająca produkowana przez Zakład Przetwórstwa Mięsnego MAXPOL Sp. z o.o.
2. pasztet z indyka produkowany przezZakład Mięsny „Mościbrody” sp. z o.o.
3. boczek cesarski pieczony produkowany przezZakłady Mięsne "Bystry" Sp. z o.o. Sp.k.
Kooperator
1. boczek w śliwce zanurzony produkowany przez Inwestel Sp. z o.o. / Zakład Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kołdras
2. wolno gotowane żeberka z kapustą i boczkiem produkowane przez Inwestel Sp. z o.o.
3. salami cacciatore produkowane przez ManGO! Group sp. z o.o. produkty z laboratorium GBB Group
Gratulujemy!