20241106-FUTURE-LABELS-0277.JPG
Laureaci konkursu Smak Jakości w Targach Kielce.

Ponad 100 produktów od 35 producentów zgłoszonych do konkursu Smak Jakości®. Oto zwycięzcy! [ZDJĘCIA]

08 listopada 2024
Duda Pasta z kurczaka z borowikami, szynka dojrzewająca, wątrobianka, boczek w śliwce zanurzony, pasztet z kaczką - te produkty triumfowały w tegorocznej edycji konkursu zorganizowanego przez miesięcznik Rzeźnik Polski pod Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP. Producenci zostali nagrodzeni na gali w Targach Kielce 6 listopada.

-  Kiedy planowaliśmy to przedsięwzięcie, zadaliśmy sobie przewrotne pytanie: czy jakość ma smak. Doszliśmy do wniosku, że tak - i że ten smak jest najlepszy z możliwych. Ideą naszego konkursu Smak Jakości® było zaprezentowanie najlepszych produktów oraz udowodnienie, że tylko smaczne, zdrowe i tworzone z prawdziwą pasją wyroby zasługują na miano produktów jakościowych - mówi Marek Bielski, wydawca miesięcznika Rzeźnik Polski. 


Do tegorocznej edycji 35 producentów zgłosiło ponad 100 produktów. Oto laureaci w każdej kategorii konkursu Smak Jakości®. 


Smak Innowacji

1. pasztet z kaczką produkowany przez Firmę: Słomiński od 1904 Dominik Słominski-Fabiś

2. indyk po azjatycku w kawałkach produkowany przez firmę Wielkopolski Indyk sp. z o.o.

3. wieprzowinka w galarecie produkowany przez Zakłady Mięsne Kozłowski Sp. z o.o.

 

Smak Wygody

1. Duda Pasta z kurczaka z borowikami produkowana przez Cedrob Foods S.A.
2. noga z gęsi wolno gotowana z kaszą produkowana przez Delico sp. z o.o.
3. smalec z mięsem produkowany przez Zakłady Mięsne SALTOWSKI


Smak Natury

1. wątrobianka produkowana przez Waldi Zakłady Mięsne sp. z o.o sp.k.
2. filet z kaczki z dodatkiem sosu słodkiego chilli produkowany przez Zakłady Mięsne Mielczarek
3. szynka z tłuszczykiem produkowana przez Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.

 

Smak Premium

1. szynka dojrzewająca produkowana przez Zakład Przetwórstwa Mięsnego MAXPOL Sp. z o.o.
2. pasztet z indyka produkowany przezZakład Mięsny „Mościbrody” sp. z o.o.
3. boczek cesarski pieczony produkowany przezZakłady Mięsne "Bystry" Sp. z o.o. Sp.k.


Kooperator

1. boczek w śliwce zanurzony produkowany przez Inwestel Sp. z o.o. / Zakład Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kołdras
2. wolno gotowane żeberka z kapustą i boczkiem produkowane przez Inwestel Sp. z o.o.
3. salami cacciatore produkowane przez ManGO! Group sp. z o.o. produkty z laboratorium GBB Group

Gratulujemy! 



Polecane aktualności
19 grudnia 2024
"Perspektywy rozwoju eksportu i ekspansji polskich firm" to hasło Kongresu Ekspansywnych Eksporterów, który 15 stycznia 2025 roku odbędzie się w Warszawie, w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Organizatorem wydarzenia jest przedsiębiorstwo Ewa-Bis i jego prezes Marek Marzec, zaś partnerem International Featured Standards. Udział jest bezpłatny.
27 listopada 2024
Wśród 500 najsilniejszych polskich marek znalazły się Targi Kielce, uplasowane w towarzystwie takich gigantów jak H&M, Philips, Visa czy MasterCard. To wynik corocznego badania medialności marek w Polsce, przygotowywanego przez magazyn „Press” we współpracy z PSMM Monitoring & More.
07 listopada 2024
„Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego” odbył się6 listopada 2024 roku w Targach Kielce. Spotkanie zorganizowane przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz miesięcznik „Rzeźnik Polski” zgromadziło ekspertów i liderów rynku, którzy wspólnie omówili kluczowe wyzwania i nowe możliwości dla branży mięsnej w Polsce.
06 listopada 2024
W środę, podczas Forum Marek Własnych w Targach Kielce, odbyła się debata „Marka Własna Kontratakuje”. Dyskusja zgromadziła liderów branży handlowej i ekspertów ds. marek własnych, którzy dzielili się swoimi spostrzeżeniami na temat przyszłości tego segmentu na polskim rynku. Moderatorem spotkania był Robert Krzak, Senior Advisor EY Polska, który zadawał uczestnikom trudne pytania dotyczące rywalizacji marek własnych z markami producentów.
06 listopada 2024
Trzy nagrody główne i pięć wyróżnień przyznała Komisja Konkursowa targów Future Private Labels podczas uroczystej gali w Targach Kielce. Najlepsze produkty odznaczające się innowacyjnością i jakością wyłoniono w trzech kategoriach: Food and Beverage, NonFood i Packaging.
06 listopada 2024
Seria paneli na Forum Marek Własnych oraz konferencja XPAND w trakcie Targów Marek Własnych były niepowtarzalną okazją do dyskusji o kluczowych wyzwaniach, trendach i perspektywach rozwoju branży marek własnych, a także o rozwiązaniach wpływających na rynek konsumencki.
06 listopada 2024
Traktowane niegdyś jako tańszy zamiennik marki własne dziś są coraz bardziej popularne wśród konsumentów i mają realny wpływ na rozwój rynku. Coraz więcej Polaków deklaruje, że kupuje więcej produktów marek własnych niż kiedykolwiek.
06 listopada 2024
- Produkty prezentowane dziś i jutro przez blisko 90 wystawców z 14 krajów zainspirują do bardzo konkretnych rozmów z przedstawicielami sieci handlowych, hurtowni, restauracji i hoteli. Wierzę, że te kontakty zaowocują w przyszłości nowymi produktami przyciągającymi konsumentów - mówiła Bożena Staniak, wiceprezes zarządu Targów Kielce w czasie uroczystości otwarcia wydarzenia.