VII Międzynarodowe Targi Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL, które już w najbliższy weekend odbędą się w Targach Kielce to oprócz wystawy miejsce wielu merytorycznych spotkań. Wśród nich zaplanowano wyjątkową konferencję Świętokrzyska Kuźnia Smaków, będącą częścią regionalnego projektu. Przedsięwzięcie ma pokazać miejsca serwowania kuchni regionalnej, tworzonej na bazie naturalnych i ekologicznych składników, a także sprzedaży produktów lokalnych, charakterystycznych dla powiatów sandomierskiego, opatowskiego, ostrowieckiego i kieleckiego.
Do tej pory w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków realizowanego od 2013 roku przeszkolono 80 osób z zakresu tradycyjnych produktów lokalnych. Powstała również publikacja, zawierająca 90 przepisów potraw pochodzących z obszarów województwa. W planach jest również wydanie mapy dla turystów z miejscami szlaku.
Zbieramy cookies aby poprawić jakość przeglądania naszej witryny, wyświetlać spersonalizowane treści i dopasować reklamy, dzięki czemu nie będziesz widzieć tego, co Cię nie interesuje. Cookies pozwalają nam też analizować ruch w naszej witrynie i wiedzieć, skąd pochodzą nasi użytkownicy, co przeglądają, a czego muszą szukać. Masz możliwość dostosowania ustawień dotyczących plików cookie oraz odrzucenia niektórych rodzajów. Istnieje także opcja usuwania wszystkich już zapisanych plików cookie z Twojego urządzenia. Może to jednak skutkować utratą dostępu do niektórych funkcji naszej strony internetowej. W przypadku jakichkolwiek pytań skontaktuj się z nami. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą Polityka prywatności.