Zbieramy cookies aby poprawić jakość przeglądania naszej witryny, wyświetlać spersonalizowane treści i dopasować reklamy, dzięki czemu nie będziesz widzieć tego, co Cię nie interesuje. Cookies pozwalają nam też analizować ruch w naszej witrynie i wiedzieć, skąd pochodzą nasi użytkownicy, co przeglądają, a czego muszą szukać. Masz możliwość dostosowania ustawień dotyczących plików cookie oraz odrzucenia niektórych rodzajów. Istnieje także opcja usuwania wszystkich już zapisanych plików cookie z Twojego urządzenia. Może to jednak skutkować utratą dostępu do niektórych funkcji naszej strony internetowej. W przypadku jakichkolwiek pytań skontaktuj się z nami. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą Polityka prywatności.
Ciasta, pachnące jeszcze ciepłe pieczywo, tradycyjne przysmaki, aromatyczna kawa oraz słodkie lody. Aż 100 wystawców już od czwartku (15.10) prezentuje swoje osiągnięcia na III Targach Wyposażenia dla Piekarstwa, Gastronomii i Przemysłu Przetwórczego GASTRO-TECH, Salonie Alkoholi i Używek DRINK-PLUS oraz Międzynarodowych Targach Spółdzielczych. Gości przyciągają bez wątpienia liczne degustacje. Te targi to jednak także prezentacja oferty producentów i dystrybutorów maszyn wykorzystywanych w przetwórstwie artykułów spożywczych, sprzętu i wyposażenia placówek gastronomicznych. w Kielcach spotkali się mistrzowie kuchni, piekarze, cukiernicy, właściciele hoteli i restauracji oraz specjaliści ds. żywienia. Wystawa poświęcona jest szeroko pojętej gastronomii.
W ramach imprez odbywa się szereg wydarzeń towarzyszących między innymi Ogólnopolski Konkurs Baristów, zawody Latte Art oraz Konkurs wojewody świętokrzyskiego Bożentyny Pałki – Koruby Restauracja z Kuchnią Regionalną.