Aktualności
Tradycyjne smaki podczas Agrotravel&Active Life
Rodzinna Firma od lat podtrzymuje tradycje rzemiosła piekarskiego przekazywane z pokolenia na pokolenie. Piekarnia jako jedna z nielicznych pozostaje wierna tradycji wypiekania chleba na bazie naturalnego zakwasu w piecu ceramicznym.
Oferowany chleb charakteryzuje się przede wszystkim bogactwem smaku, zapachu a także wysoką jakością. Wypiekany chleb żytni z ziarnem otrzymał również sporo wyróżnień i nagród, w których komisja konkursowa doceniła skład, recepturę i sposób samego wypieku.
Żytni bochenek zajął I miejsce w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwa -Smaki Regionów” podczas XVIII Mazowieckich Dni Rolnictwa w Poświętnem w 2017 r. oraz SMAK ROKU w kategorii „Wyroby Piekarskie” na Festiwalu Smaku w Grucznie.
W 2017 i 2018 r., w konkursie o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla najlepszych producentów żywności chleb żytni z ziarnem uznany został za najlepszy produkt roku w kategorii - wyroby piekarnicze.
Chleb otrzymał także nominację do XXV edycji Ogólnopolskiego Programu Promocji Polskich Produktów AGRO POLSKA .
Smak tego chleba będzie można poznać podczas XII Międzynarodowych Targów Turystyki Wiejskiej i Aktywnej AGROTRAVEL & ACTIVE LIFE, które w Targach Kielce odbędą się od 17 do 19 kwietnia.
(AO)